Kun je een narrowcasting scherm zelf in elkaar zetten?

Narrowcasting is een marketingtechniek die een grote meerwaarde kan hebben voor onder andere winkels. Het zijn een of meerdere televisieschermen binnen een winkelpand waarop content uitgezonden wordt die speciaal bedoeld is voor de mensen die in het pand rondlopen. Je kunt hierop bijvoorbeeld producten laten zien die in de aanbieding zijn of een video waarop te zien is wat je precies met een bepaald product kunt doen. Zo’n scherm, dat heet narrowcasting en kan zeer behulpzaam zijn.

Het is niet moeilijk te begrijpen dat deze informatie mensen kan aansporen om producten in de winkel te kopen. Van de meerwaarde van narrowcasting worden steeds meer ondernemers zich bewust. Zij willen dit dan ook graag voor hun bedrijf implementeren. Om kosten te besparen vragen zij zich echter af of je een narrowcasting scherm zelf in elkaar kunt zetten.

Ieder beeldscherm kan je gebruiken

narrowcasting schermVoor het toepassen van narrowcasting binnen je bedrijf kan je in principe ieder beeldscherm gebruiken. Wanneer je de aansluitingen hebt om een koppeling met een computer mogelijk te maken kan je eigenlijk al meteen van start gaan. Via een HDMI of VGA kabel zorg je ervoor dat het beeld van een laptop op het beeldscherm is te zien. Vervolgens kan je een diashow of video in een loop laten afspelen. De content die je laat zien moet natuurlijk nog wel op maat gemaakt worden. Je kunt ervoor kiezen om enkel dit gedeelte van de narrowcastingmarketing strategie uit te besteden.

Nadelen van een zelfgemaakt scherm

Een zelfgemaakt narrowcasting scherm komt wel met enkele nadelen. Het beeldscherm komt in de winkel te hangen en zal op veel momenten onbeheerd zijn. Een standaard televisie heeft knoppen waar mensen die langslopen op kunnen drukken. Deze humorloze grap zorgt er wel voor dat jouw beelden niet meer zichtbaar zijn voor de consumenten. Wanneer je een scherm voor narrowcasting op maat laat maken, komen deze daarom met een speciaal omhulsel waardoor de knoppen niet meer toegankelijk zijn voor onbevoegden. Het is een klein verschil, maar als je de prijzen bekijkt die de leveranciers van deze schermen bieden dan is het prijsverschil ook maar klein. Voor de extra kosten kan je niet zelf een beschermend hulsel voor het scherm op maat maken.